Over ons

Ons logopedisch team bestaat uit vier logopedisten die nauw met elkaar samenwerken en allen volgens dezelfde visie: cliëntgericht, omgevingsgericht en holistisch met aandacht voor uw noden.

Céline Ruysschaert - logopediste en coördinator

Céline Ruysschaert is afgestudeerd aan de Arteveldehogeschool en is op heden coördinator van de twee vestigingen te Avelgem en Oudenaarde. Naast haar opleiding tot logopediste volgde ze reeds verschillende specialisaties:

- Mimetherapeute: behandeling en diagnostiek van aangezichtsverlammingen

- Prelogopediste: eet-en drinkproblemen, taal en communicatie bij kinderen jonger dan 3 jaar

- Stemstoornissen: verdere verdieping binnen laryngectomie, reflux, stemstoornissen bij kinderen, supragastrisch boeren, stem bij transpersonen, kinesiotaping, Novafon, ... Samenwerking met osteopaat voor spanningsgerelateerde klachten.

- OMFT-therapeut: afwijkend mondgedrag

- Kinesiotaping: elastisch tapen binnen verschillende domeinen

Ze verdiept zich verder binnen de domeinen ouderbegeleiding en neurologopedie  (afasie, dysartrie, dysfagie, spraakapraxie, cognitieve stoornissen, laryngectomie, ...).

Ze is tevens werkzaam als zelfstandig logopediste binnen Triamant Ronse waar ze huisbezoeken verricht bij de bewoners (neurologopedie).

Ze werkt op regelmatige basis samen met de Arteveldehogeschool in het kader van begeleiding stagiaires en het promoten van bachelorproeven (Oro-myofunctionele stoornissen, elastisch tapen bij mimetherapie).

Voor permanente vormingen en studiedagen, klik hier. 

Céline verricht huisbezoeken in ruime regio Avelgem, Ronse, Kluisbergen en Oudenaarde.


Jana Weytens - logopediste/audiologe

Jana studeerde aan de Arteveldehogeschool en is zowel logopediste als audiologe. Ze is parttime werkzaam in het AZ Maria Middelares als audiologe en werkt deeltijds zelfstandig in de logopedische praktijk.

Jana behandelt voornamelijk kinderen met leer-en taalproblemen. Ze heeft specifieke interesse voor communicatieproblemen bij kinderen jonger dan 3 jaar (al dan niet i.k.v. ASS) en specialiseert zich hierin verder.

Ze verricht huisbezoeken in ruime regio Oudenaarde, Ronse, Kluisbergen, Schorisse, Horebeke, Maarkedal, Huise, Mullem, Petegem, Wortegem, Elsegem (Vlaamse Ardennen).


Aline Planckaert - logopediste

Aline studeerde aan de Arteveldehogeschool en liep stage binnen onze praktijk. Aline heeft een groot hart voor kinderen en veel ambitie. Ze legt zich voornamelijk toe op taal-, leer- en articulatieproblemen bij kinderen en slikstoornissen bij volwassenen. Ze deed daarnaast ervaring op in het UZ Gent waar ze stage liep. 

Aline specialiseert zich tevens in OMFT (logopedie en tandheelkunde).

Aline werkt op de praktijk, aan huis en op school. Ze verricht huisbezoeken in ruime regio Avelgem, Zwevegem, Oudenaarde en Kortrijk.


Julie Mauroo - logopediste

Julie studeerde af aan de Arteveldehogeschool. Naast haar werk bij ons op de praktijk is ze werkzaam als logopediste in het buitengewoon onderwijs type 9 (ASS). Vanuit haar stages in verschillende ziekenhuizen raakte ze geboeid door neurogene communicatiestoornissen en slikstoornissen. 

Julie werkt bij ons zowel met kinderen als met volwassenen. Ze verdiept zich verder in preverbale logopedie en ASS. Je kan haar terugvinden in de praktijken te Avelgem en Oudenaarde. Ze verricht ook huisbezoeken in regio Avelgem, Oudenaarde, Anzegem en Ronse.