Over ons

Ons logopedisch team bestaat uit vier logopedisten die nauw met elkaar samenwerken en allen volgens dezelfde visie: cliëntgericht, omgevingsgericht en holistisch met aandacht voor uw noden.

Céline Ruysschaert - logopediste en coördinator

Céline Ruysschaert is afgestudeerd aan de Arteveldehogeschool en is op heden coördinator van de twee vestigingen te Avelgem en Oudenaarde. Naast haar opleiding tot logopediste volgde ze reeds verschillende specialisaties:

- Mimetherapeute: behandeling en diagnostiek van aangezichtsverlammingen

- Prelogopediste: eet-en drinkproblemen, taal en communicatie bij kinderen jonger dan 3 jaar met specifieke expertise in baby's

- Stemstoornissen: verdere verdieping binnen laryngectomie, reflux, stemstoornissen bij kinderen, supragastrisch boeren, stem bij transpersonen, kinesiotaping, Novafon, akoestisch stemonderzoek, ... Samenwerking met osteopaat voor spanningsgerelateerde klachten.

- OMFT-therapeut: afwijkend mondgedrag

- Fasciatherapie (kinesiotaping, moving cupping)

- Dysfagie: MDTP-therapeut

- Mondhygiëne bij slikstoornissen

Ze verdiept zich verder binnen de domeinen ouderbegeleiding en neurologopedie  (afasie, dysartrie, dysfagie, spraakapraxie, cognitieve stoornissen, laryngectomie, ...) met specifieke opleidingen rond dysfagie en laryngectomie.

Ze is tevens deeltijds werkzaam als logopediste te AZ Groeninge op de diensten neurologie, revalidatie en inwendige.

Ze werkt op regelmatige basis samen met de Arteveldehogeschool in het kader van begeleiding stagiaires en het promoten van bachelorproeven (Oro-myofunctionele stoornissen, elastisch tapen bij mimetherapie).

Lid van de VVL, geconventioneerd en lid van hét platform voor dysfagie/slikstoornissen (stepcommunity.com)

Voor permanente vormingen en studiedagen, klik hier. 

Céline verricht huisbezoeken in ruime regio Avelgem, Anzegem, Zwevegem, Escanaffles, Ronse, Kluisbergen en Oudenaarde.


Julie - logopediste

Julie studeerde af aan de Arteveldehogeschool. Naast haar werk bij ons op de praktijk is ze werkzaam als logopediste in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis op de afdeling geriatrie. 

Julie werkt bij ons zowel met kinderen als met volwassenen. Ze verdiept zich verder in preverbale logopedie, dysfagie en neurogene communicatiestoornissen. Je kan haar terugvinden in de praktijken te Avelgem en Oudenaarde. Ze verricht ook huisbezoeken in ruime regio Avelgem, Oudenaarde, Anzegem, Kortrijk, Waregem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, ...


Amber - logopediste

Amber studeerde af aan de Arteveldehogeschool en liep stage binnen onze praktijk. 

Amber richt zich zowel op kinderen als volwassenen. Ze is geboeid door leer- en taalstoornissen en neurogene communicatiestoornissen bij volwassenen.

Ze is werkzaam op de praktijk te Avelgem en Oudenaarde. Ze verricht huisbezoeken regio Avelgem, Anzegem, Harelbeke, Deerlijk, Zwevegem, Celles, Oudenaarde, ...


Jolien - logopediste

Jolien studeerde af als Master in de logopedie aan de UGent. Ze specialiseert zich in volwassenen met neurogene communicatiestoornissen, slikstoornissen en laryngectomie. 

Jolien heeft echter ook een hart voor kinderen en daarom zal je haar ook terugvinden in de praktijk waar ze met kinderen met leer-en taalstoornissen werkt.

Ze is werkzaam op de praktijk te Avelgem en Oudenaarde. Ze verricht huisbezoeken regio Avelgem, Anzegem, Waregem, Harelbeke, Deerlijk, Celles, Oudenaarde, ...

©2020 Logopedie Céline Ruysschaert, alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin